Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Nov.2014, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres na istoku Rumunije

Zemljotres jačine 5,7 stepeni Rihterove skale potresao je u subotu uveče istok Rumunije, ne izazivajući žrtve, saopštio je Institut za geofiziku. Epicentar je bio u regionu Vrancea. Zvaničnik Inspektorata za vanredne situacije rekao je za AFP da u zemljotresu niko nije povređen, niti znatnu materijalnu štetu.

Poslednji zemljotres slične jačine dogodio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << se u istočnoj Rumuniji početkom oktobra 2013, a ni tada nije bilo povređenih, niti veće štete.

Međutim, 1977. godine, region Vrancea je pogodio zemljotres jačine 7,2 stepeni Rihterove skale u kome je stradalo 1.574 osoba žrtve, većinom u Bukureštu. Oštećeno je oko 35.000 zgrada, a šteta je bila procenjena na više od dve milijarde dolara.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.