Za bivše poslanike više nego za Nepal

Izvor: Vesti-online.com, 25.Maj.2015, 04:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za bivše poslanike više nego za Nepal

Visina otpremnine uplaćene evropskim poslanicima, koji su posle prošlogodišnjih izbora napustili Evropski parlament, dostigla je rekordnih 27,6 miliona evra. Ova suma je veća nego iznos evropske pomoći žrtvama zemljotresa u Nepalu.

Naravno, oni u čiji džep novac odlazi po ovom sistemu "zlatnih otpremnina" misle drugačije. tako Endrju Daf, koji je napustio svoje poslaničko mesto posle izbora 2014. godine smatra da je reč o "pravednom i korisnom sistemu".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
- Jedan deo troškova je opravdan ako uzmete u obzir koliko odlazećeg poslanika košta zatvaranje knacelarije i selidba - objasnio je politikolog Kristofer Hovart, koji je dodao da bi ovi troškovi trebalo da se knjiže kao "potrošnja", a ne kao dodatni prihod poslanika.

Naizgled čisto administrativna primedba Hovarta zapravo pogađa suštinu - ukoliko ne bi dobijali paušalni dodatak za selidbu koji se naziva "prelazna otpremnina" poslanici bi morali računima da pravdaju svaki trošak, a tu zapravo ne bi mogli ništa da zarade.

Do sada su se već čuli brojni protesti i glasovi kritike na račun evropskih poslanika koji bez problema izglasavaju mere štednje i stezanja kaiša za obične građane čije bi interese trebalo baš oni da predstavljaju.

Vest o "zlatnim otpremninama" izazvala je brojne komentare evropskih poreskih obveznika na društvenim mrežama. Za mnoge od njih ovo je samo još jedna potvrda do koje mere se Evropska unija pretvorila u birokratskog parazita koji dodatno iscrpljuje sve opterećeniju srednju klasu u Evropskoj Uniji.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.