Telegrami saučešća povodom zemljotresa u Italiji

Izvor: RTS, 24.Avg.2016, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telegrami saučešća povodom zemljotresa u Italiji

Predsednik i premijer Srbije Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić uputili su pisma saučešća predsedniku i premijeru Italije Serđu Matareli i Mateu Renciju povodom razornog zemljotresa u toj zemlji. Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković uputila je telegram saučešća građanima, porodicama nastradalih, kao i predsednicima Predstavničkog doma i Senata Italije.
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izrazio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je saučešće predsedniku Republike Italije Serđu Matareli i porodicama nastradalih u zemljotresu koji je zadesio tu zemlju.
"Sa velikim žaljenjem sam primio vest o snažnom zemljotresu koji je pogodio Vašu zemlju i izazvao gubitak ljudskih života i velika materijalna razaranja. U ime građana Republike Srbije i u svoje ime, upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća.
Molim Vas da porodicama nastradalih prenesete izraze našeg iskrenog saosećanja. Sa istinskim žaljenjem delimo njihov bol i tugu. Povređenima u ovoj prirodnoj katastrofi želimo brz oporavak", navodi se u pismu koje je Nikolić uputio predsedniku Italije. 
Premijer Vučić je poručio da je Srbija spremna da ponudi podršku i pomoć u otklanjanju posledica zemljotresa koji je rano jutros pogodio centralnu Italiju i prouzrokovao ljudske žrtve i materijalnu štetu.
"Ožalošćeni smo vešću o jakom zemljotresu koji je pogodio centralnu Italiju, prouzrokovavši ljudske žrtve i veliko razaranje i štetu", navodi se u telegramu saučešća.
Srbija je spremna da ponudi svoju podršku i pomoć u otklanjanju posledica ove prirodne katastrofe, u okviru svojih mogućnosti. Mi smo mala zemlja, ali poštujemo iskreno prijateljstvo italijanskog naroda, koji nas je mnogo puta u prošlosti nesebično podržao, navodi se u pismu.
"U ime Vlade Republike Srbije i u svoje ime, upućujem iskreno saučešće porodicama koje su izgubile svoje najbliže i želim brz oporavak povređenima, navodi se u pismu saučešća premijera Vučića, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.
Gojkovićeva uputila telegram saučešća Italiji
Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković uputila je telegram saučešća građanima, porodicama nastradalih, kao i predsednicima Predstavničkog doma i Senata Italije Lauri Boldrini i Pjetru Grasu povodom zemljotresa koji je pogodio tu državu.
"U ime Narodne skupštine Republike Srbije i lično ime izražavam najdublje saučešće Republici Italiji, njenim građanima i porodicama nastradalih u razornom zemljotresu. U ovom teškom trenutku delimo bol i tugu onih koji su ostali bez svojih najmilijih, kao i svih koji su pogođeni ovim zemljotresom", navela je Gojković u telegramu, saopšteno je iz njenog kabineta.
Maja Gojković je navela da porodicama nastradalih upućuje izraze najdubljeg saučešća i solidarnosti povodom nemerljivog gubitka. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PONUDIO PODRŠKU I POMOĆ: Vučić izrazio saučešće premijeru Italije

Izvor: Kurir, 24.Avg.2016

..."Ožalošćeni smo vešću o jakom zemljotresu koji je pogodio centralnu Italiju, prouzrokovavši ljudske žrtve i veliko razaranje i štetu", naveo je Vučić..Premijer je ponudio podršku i pomoć u otklanjanju posledica zemljotresa u kojem je, prema nezvaničnim podacima, poginulo najmanje 18 ljudi.."U...

Nastavak na Kurir...

Vučić uputio saučešće premijeru Italije i ponudio pomoć Srbije

Izvor: Blic, 24.Avg.2016

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo saučešća premijeru Republike Italije Mateu Renciju i poručio da je Srbija spremna da ponudi podršku i pomoć u otklanjanju posledica zemljotresa koji je rano jutros pogodio centralnu Italiju i prouzrokovao ljudske žrtve i materijalnu štetu...-...

Nastavak na Blic...

Medvedev izrazio saučešće Renciju i ponudio rusku pomoć

Izvor: Blic, 25.Avg.2016, 00:23

Ruski premijer Dmitrij Medvedev uputio je saučešće italijanskom kolegi Mateu Renciju povodom mnogobrojnih žrtava zemljotresa i ponudio pomoć ruske vlade..."Molim vas da prenesete moje izraze saosećanja i podršku porodicama žrtava, kao i želje za brz oporavak povređenima", napisao je Medvedev...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.