Vanuatu: Treći zemljotres za pet dana

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Apr.2016, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanuatu: Treći zemljotres za pet dana

Pacifičku zemlju Vanuatu danas je pogodio još jedan jak zemljotres, treći u proteklih pet dana, ali za sada nije izdato upozorenje na cunami i nema informacija o žrtvama i načinjenoj šteti.

Epicentar zemljotresa jačine 6,9 bio na oko 450 kilometara severozapadno od glavnog grada Port Vila, na dubini od 32 kilometara, prema podacima Američke geološke službe.

Pacifički centar za upozoravanje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na cunami saopštilo je da nema opasnosti od razornog cunamija.

U istom području Vanuatua juče se osetio potres iste magnitude, a prvi zemljotres pogodio je zemlju u nedelju, 3. aprila. Žrtava nije bilo. Arhipelag Vanuatu nalazi se u takozvanom Vatrenom pojasu Pacifika, odnosno pojasu vulkana gde su česti zemljotresi.
Pogledaj vesti o: Cunami

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.