Unicef: Potrebna pomoć za milion dece u Nepalu

Izvor: Blic, 27.Apr.2015, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unicef: Potrebna pomoć za milion dece u Nepalu

Agencija Ujedinjenih nacija za decu (Unicef) saopštila je juče da je neophodna pomoć za skoro milion dece u Nepalu, koji je pogodio razoran zemljotres u kojem je poginulo više od 2.500 ljudi.

Unicef je naveo da priprema dva teretna aviona sa 120 tona humanitarne pomoći koji će biti upućeni u Katmandu. Istovremeno, Svetski program za hranu UN je objavio da su u Katmandu stigli timovi za logističku podršku. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Organizacija "Spasimo decu" (Save the Children) je navela da se njihovi radnici nalaze u 63 oblasti u Nepalu i da je na putu dodatno ljudstvo.

Medicinsko osoblje, kao i tim hirurga, u Nepal šalju i Lekari bez granica.

Skoro 6.000 ljudi povređeno je u razornom zemljotresu koji je u subotu pogodio Nepal. To je najgori zemljotres koji je pogodio tu siromašnu južnoazijsku državu u poslednjih 80 godina.

Uništeni su veliki delovi Katmandua, a potres se značajno osetio i u delovima Indije, Bangladeša, Tibeta i Pakistana.

Međunarodni ekspertski tim Ujedinjenih nacija (UNDAC), ocenio je da je zemljotresom, na neki način, pogođeno najmanje 6,6 miliona stanovnika Nepala.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.