TRESLA SE SRBIJA: Zemljotres pogodio Beograd, Valjevo, Čačak, Novi Sad i Užice i Kosjerić!

Izvor: Press, 09.Mar.2015, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRESLA SE SRBIJA: Zemljotres pogodio Beograd, Valjevo, Čačak, Novi Sad i Užice i Kosjerić!

ZEMLjOTRES jačine 4.6 stepeni Rihterove skale osetio se večeras u više gradova u Srbiji! Kako javljaju građani na društvenim mrežama, oko 21.47 zatresli su se Beograd, Novi Sad, Valjevo i Užice i Kosjerić!
Zemljotres, čiji je epicentar bio u selu Mrčići kod Kosjerića, osetio se u celoj zapadnoj Srbiji - Užicu, Požegi, Čačku, Lučanima..., ali i u Beogradu, Obrenovcu i drugim mestima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />
Kako je rečeno Tanjugu u Republičkom seizmološkom zavodu Srbije, zemljotres se dogodio večeras u 21.47 sati.

Predsednik opštine Kosjerić Milijan Stojanić rekao je Tanjugu da se osetio jak zemljotres, koji je trajao oko 30 sekundi, i za sada nema informacija da je naneta materijalna šteta na objektima.

"Zemljotres je bio jakog intenziteta, trajao je oko 30 sekundi i prethodio mu je jak prasak pre udara. Za sada nema informacija da je naneta materijalna šteta na objektima, ali smo odmah smo aktivirali Štab za vanredne situacije, policiju i vatrogasce, pa ćemo više informacija u toku narednog dana", rekao je Stojanić Tanjugu.

Pre četiri dana, takođe u regionu Kosjerića, registrovan je zemljotres magnitude 2,7 jedinica Rihterove skale.

Večerašnji zemljotres kod Kosjerića osetio se i u Čačku, ali je bio slabijeg intenziteta i za sada nema informacija da li je bilo štete.

Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić rekao je Tanjugu da će sutra svakako videti stanje na terenu, odnosno da li je eventualno bilo nekih oštećenja na objektima.

MUP je saopštio da, prema prvim informacijama, nema prijavljene štete i da je provera na terenu u toku.

Zemljotres te magnitude, kako su naveli u Republičkom seizmološkom zavodu, može da dovede do oštećenja na objektima kao što su rušenje dimnjaka i crepova i do manjih pukotina na nosećim zidovima. 


Pogledaj vesti o: Zemljotres,   Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zemljotres u Kosjeriću, Beogradu, Valjevu, Čačku, Novom Sadu i Užicu !

Izvor: Večernje novosti, 09.Mar.2015

ZEMLjOTRES jačine 4.6 stepeni Rihterove skale osetio se večeras u više gradova u Srbiji! Kako javljaju građani na društvenim mrežama, oko 21.47 zatresli su se Beograd, Novi Sad, Valjevo i Užice, a epicentar potresa bio je u Opštini Kosjerić! Jedna porodica iz Ražane, sa dvoje male dece, moraće...

Nastavak na Večernje novosti...

Zemljotres u Kosjeriću: Nema veće štete, strah među građanima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Mar.2015

Zemljotres jačine 4,6 stepeni Rihterove skale osetio se u nedelju u 21 i 47 u više gradova u Srbiji. Zemljotres je trajao 30 sekundi, a epicentar je bio u selu Mrčići, oko desetak kilometra severno od Kosjerića...Kako navode u Republičkom seizmološkom zavodu Srbije, zemljotresi ovakvog inteziteta...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.