Stravičan zemljotres u Italiji preti da izazove još veću KATASTROFU: Ugrožena ČITAVA EVROPA!? (FOTO/ VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Avg.2017, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stravičan zemljotres u Italiji preti da izazove još veću KATASTROFU: Ugrožena ČITAVA EVROPA!? (FOTO/ VIDEO)

Strahuje se šta bi potres mogao da učini

Zemljotres snage 3,6 stepeni po Rihteru večeras je pogodio oblast Napulja, tačnije ostrvo Iskija.

Iskija je turistička atrakcija i ostrvo vilkanskog porekla i strahuje se da bi potres mogao da poveća  opasnost od aktiviranja vulkana na ovom ostrvu.

Kamp Flegreji je najveći supervulkan u Evropi, čija erupcija bi osakatila čitav kontinent.

Meštani i turisti istrčali su na ulice nakon što >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je potres uzrokovao privremeni nestanak stuje na celom ostrvu.Prema izveštajima, jedna ženska osoba je poginula, nekoliko njih se vode kao nestali, a oblast je pretrpela veliku materijalnu štetu.

#Ischia gli amici inviano foto di #Casamicciola. Tanta paura e tristezza. Noi stiamo bene ma qui comune di #Ischia via vai sirene 😔😢 pic.twitter.com/jS3HtCnOxy

— luisa lore vercillo (@ellellevercillo) 21. август 2017.

Nekoliko stambenih zgrada se u potpunosti srušilo, veliko oštećenje je pretrpela jedna crkva, kao i par objekata od istorijskog značaja.

Među turistima, ali i lokalnim stanovnicima zavladala je opšta panika, a veliki broj spasilačkih ekipa, kao i lekara Hitne pomoći nalazi se na licu mesta.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.