Srpske alpinistkinje osvojile vrh u Nepalu uprkos zemljotresu

Izvor: Blic, 26.Apr.2015, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpske alpinistkinje osvojile vrh u Nepalu uprkos zemljotresu

Članice prve himalajske ekspedicije iz Srbije uspešno su osvojile vrh Tarpu Čuli na visini od 5.663 metara, uprkos jakom zemljotresu u Nepalu, izjavio je vođa ekspedicije Dragan Jaćimović.

Prva ženska ekspedicija sutra kreće nazad u bazni kamp, a sve članice su dobro, rekao je Jaćimović, a prenosi se u saopštenju.

Osvajanje vrha Tarpu Čuli bio je i cilj osmočlane ekspedicije, koju čine šest >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << žena iz Srbije, i po jedna iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Snažni naknadni potres jačine 6,7 stepeni po Rihteru, pogodio je danas Katmandu, dan nakon razornog zemljotresa u kome je, prema najnovijim podacima, poginulo više od 2.000 ljudi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpske alpinistkinje osvojile vrh u Nepalu, uprkos zemljotresu

Izvor: Radio 021, 26.Apr.2015

Članice prve himalajske ekspedicije iz Srbije uspešno su osvojile vrh Tarpu Čuli na visini od 5.663 metara, uprkos jakom zemljotresu u Nepalu, izjavio je vođa ekspedicije Dragan Jaćimović...Prva ženska ekspedicija sutra kreće nazad u bazni kamp, a sve članice su dobro, rekao je Jaćimović...Osvajanje...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.