Snažan zemljotres na Tajvanu

Izvor: VOA, 06.Feb.2016, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snažan zemljotres na Tajvanu

Snažni zemljotres pogodio je danas jug Tajvana u blizini grada Tainan i tom prilikom stradalo je najmanje 17 osoba, uključujući jedno dete, kada se srušio veliki kompleks stambenih zgrada.

Vlasti su saopštile da je u vreme zemljotresa u svojim stanovima bilo oko 250 ljudi, a strahuje se da je blizu 500 ljudi povređeno, a još oko 150 još uvek nije pronađeno.

Američki geološki centar saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << je da je epicentar zemljotresa jačine 6,4 stepena rihterove skale bio oko 40 kilometara jugoistočno od Tainana, grada od skoro 2 miliona stanovnika u kojem je šteta najveća.

Zemljotres je počeo da drma zgrade oko 4 ujutro po lokalnom vremenu. Tajvanski centralni meteorološki biro saopštio je da je zabeleženo nekoliko naknadnih potresa.

U izveštajima se navodi da je zemljotres podsetio na onaj koji je 1999. pogodio to ostrvo. Današnji zemljotres dogodio se dok su mnogi još spavali, a srušene su ili oštećene brojne zgrade, uključujući istorijske hramove.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.