Sve veće razmere tragedije: 159 žrtava zemljotresa

Izvor: B92, 24.Avg.2016, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve veće razmere tragedije: 159 žrtava zemljotresa

Broj stradalih u razornom zemljotresu koji je pogodio centralni deo Italije je porastao na 159 osoba, saopštila je Agencija za civilnu zaštitu.

Lokalne vlasti su saopštile da će potraga za preživelima trajati i tokom noći između srede i četvrtka.

Premijer Italije Mateo Renci je prethodno rekao da je u potresu jačine 6,2 stepena Rihterove skale stradalo 120 osoba, a prvi izveštaji su govorili o 70 žrtava.

Grad Amatriče u centralnoj Italiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << više ne postoji od posledica zemljotresa jačine 6,2 stepena Rihterove skale, dok je šteta načinjena i u mestu Akumoli.

Posle prvog smrtonosnog potresa usledio je niz manjih, koji su doprineli da materijalna šteta bude veća i da se stanovništvo nađe u još većoj panici.

Pročitajte još: Crn dan za Italiju: "Grada ovde više nema..." / VIDEO

Prema poslednjim informacijama, povređeno je na stotine ljudi, a i dalje se traga za nestalima pod ruševimana stambenih zgrada, objekata lokalnih institucija, crkava...

Strahuje se da bi taj broj mogao da bude veći, s obzirom na to da su mnoga mesta pod ruševinama i da je spasilačkim ekipama otežan prilaz.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Italija i dalje broji žrtve katastrofalnog zemljotresa, 120 mrtvih

Izvor: Vesti-online.com, 24.Avg.2016

Najmanje 120 ljudi je poginulo u zemljotresu koji je pogodio centralnu Italiju, rekao je premijer Mateo Renci na konferenciji za novinare...Snažan zemljotres jačine 6,2 stepeni Rihterove skale pogodio je centralnu Italiju, sa epicentrom 126 kilometara severno od Rima i nekih 76 kilometara jugoistočno...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.