Razoran zemljotres pogodio Filipine, očekuju se opasni talasi u krugu od 300 km

Izvor: Telegraf.rs, 29.Apr.2017, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razoran zemljotres pogodio Filipine, očekuju se opasni talasi u krugu od 300 km

Zemljotres jačine 7,2 stepena po Rihtereovoj skali pogodio je večeras Filipine, saopštio je Pacifički centar za uzbunjivanje na cunami.

Zemljotres se dogodio na dubini od 10 kilometara, sa epicentrom 68 kilometara južno od grada General Santos, naveli su iz Centra i dodali da očekuju da će se usled zemljotresa razviti opasni talasi u krugu od 300 kilometara od epicentra na Filipinima i Indoneziji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

U zemljotresu na Filipinima povređene dve osobe

Izvor: RTS, 29.Apr.2017

Zemljotres jačine 7,2 jedinice Rihtera pogodio je filipinsko ostrvo Midonao. Povređene dve osobe. Moguć cunami. . Potres je registrovan u petak uveče, 53 kilometra od ostrva Mindonao, na dubini od 41 kilometar, saopštio...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.