Potresna priča: Braća spasena iz ruševina (VIDEO)

Izvor: Mondo, 22.Avg.2017, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potresna priča: Braća spasena iz ruševina (VIDEO)

Spasilačke ekipe izvukle su živu sedmomesečnu bebu ispod ruševina, nakon zemljotresa koji je pogodio italijansko ostrvo Iskija, nedaleko od Napulja. Nakon kraćeg vremena izvučena još dvojica dečaka. Jedan od braće spasao mlađeg.

Foto: Screenshot, Twitter video

Spasilačke ekipe izvukle su trojicu dečaka, nakon što su dve osobe poginule, a najmanje 39 povređeno u zemljotresu magnitude 4 po Rihterovoj skali, koji je pogodio popularno italijansko ostrvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Iskiju.

Kako je saopštila policija, jedan od dečaka (11) spasio je svog brata (4) tako što ga je gurnuo pod krevet posle zemljotresa, prenosi Ansa.

"A onda je četkom udarao ruševine kako bi prizvao spasioce", rekao je komandir Andrea Djentile.

U ranim jutarnjim satima iz ruševina je najpre spašen njihov sedmomesečni brat.



Izvor: youtube

Ranije danas, iz ruševina su izvučena dva muškarca i dve žene, od kojih je jedna osoba u kritičnom stanju.

Drama u Italiji: Mrtvi u zemljotresu,zatrpana deca

Poginule su i dve žene, koje još nisu identifikovane.

Zbog zemljotresa, brojni turisti su od jutros napustili to popularno ostrvo.

Italijanski premijer Paolo Đentiloni objavio je na svom Twitteru da je Italija ujedinjena u žalosti za žrtvama i solidarnosti.

Nemačka kancelarka Angela Merkel, koja je nekoliko puta letovala na tom ostrvu, izrazila je svoje "najdublje saučešće" ostrvljanima i spasiocima koji daju sve od sebe da pomognu.

'A miracle': A seven-month-old baby has been pulled alive from rubble after an earthquake hit the Italian island of Ischia pic.twitter.com/cUg0P6T7eX

— The Telegraph (@Telegraph) August 22, 2017

Katastrofa: Srušeno pola grada u Italiji! FOTO

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.