Posle zemljotresa, noć u kolima

Izvor: B92, 21.Maj.2012, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle zemljotresa, noć u kolima

Rim -- Nekoliko hiljada Italijana provelo je noć u automobilima ili privremenim skloništima posle snažnog zemljotersa koji je juče pogodio severoistok zemlje.

U zemljotresu je poginulo šest osoba, dok su mnoge kuće i stare zgrade uništene.

Hitne službe su saopštile da je u zemljotresu jačine šest stepeni Rihterove skale, koji je pogodio gusto naseljeni industrijski region Emilija Romanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povređeno nekoliko desetina ljudi.

Plašeći se da prenoće u oslabljenim zgradama, stotine ljudi su provele noć u automobilima, dok su se ostali sklonili u privremenim skloništima u kojima su bili obezbeđeni kreveti, stolovi i stolice.

U toj oblasti tokom noći su se osetila najmanje 24 naknadna potresa, od kojih su bar tri bila jačine od najmanje tri stepena Rihterove skale, i padala je kiša, navodi AFP.

Na snimcima koje je prikazala italijanska televizija videlo se da su mnoge stare zgrade, kao što su crkve, potpuno uništene.

Vlasti su saopštile da je epicentar zemljotresa bio 36 kilometara severno od Bolonje na dubini od samo 5,1 kilometar.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.