Izvor: Blic, 28.Avg.2016, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa želi da uteši preživele u zemljotresu u Italiji

Papa Fanja izrazio je danas želju da obiđe što je moguće pre oblasti pogođene zemljotresom u centralnoj Italiji u kome je poginula 291 osoba, a više stotina povređeno, i da uteši preživele.

- Želim što je moguće pre da dođem da vam lično donesem utehu vere, nežnost oca i brata i podršku hrišćanske nade - rekao je papa u svojoj nedeljnoj molitvi pred hiljadama vernika okupljenih na trgu Svetog Petra u Rimu.

Pročitajte još

On je rekao da želi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da ponovi da Crkva deli patnje i brigu tih ljudi.

- Briga koju pružaju vlasti, snage reda i civilne zaštite i volonteri pokazuje koliko je solidarnost važna za prevazilaženje tako teških iskušenja - rekao je papa.

U Italiji je juče bio dan žalosti i odata je počast za 291 osobi poginuloj u zemljotresu koji je u sredu razorio više sela u centru zemlje.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.