Panika u Splitu: Dva jača zemljotresa!

Izvor: Mondo, 09.Dec.2016, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Panika u Splitu: Dva jača zemljotresa!

Zemljotres koji je danas pogodio Hrvatsku izazvao je veliku paniku u Splitu, građani su napustili objekte, a deca puštena iz škola.

.

Foto: MONDO, Mario Milojević

Na brojnim zgradama čuo se lom stakala, a u pojedinim stanovima, kao i u redakciji Slobodne Dalmacije, od siline podrhtavanja popucali su zidovi.

Učenici su pušteni s nastave, mobiteli i telefoni stručnih službi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zvone na sve strane, svi proveravaju gde su u trenucima straha bili njihovi najmiliji, piše Slobodna.

Prema najnovijim informacijama, učenici osnovne škole 'Manuš' nalaze se ispred ustanove, a roditelji masovno dolaze po njih. Prema rečima direktorke Marite Guć, ako se potres ne ponovi do 15 sati, nastava bi trebalo da bude održana prema planu.

Potres magnitude 4,7 po Rihteru u 13.58 sati zatresao je Hrvatsku, a osetio se i u susjednoj BiH.

Prema informacijama Evropsko-mediteranske geološke službe (EMSC) epicentar je bio u Jadranskom moru na dubini od 10 kilometara tri kilometra zapadno od Slatina na Čiovu, odnosno 11 kilometara od Splita.

"Kuvala sam ručak i u jednom trenutku sam čula jaku buku i kredenac se počeo tresti. Na jednom prozoru je puklo staklo", javila je zagrebačkom Jutarnjem listu jedna stanovnica naselja Ravne Njive u Splitu.

Građani s područja Dalmacije na društvenim mrežama pišu da se zemlja tresla, da je sve trajalo kratko, ali da je izazvalo paniku.

Opet zemljotres kod Kosjerića - 4,6 Rihtera

"U Splitu se potres osetio veoma snažno, kod nas u stanu su popadale sve stvari s polica", rekla je jedna stanovnica tog grada za portal Indeks.

Republički Seizmološki zavod Srbije izdao je saopštenje da su se u 12.57 u Hrvatskoj dogodila dva uzastopna jaka zemljotresa

Prema prvim podacima dostupnim na zvaničnoj stranici Evropsko-mediteranskog seizmološkog centra (EMSC), epicentar je registrovan na otvorenom moru, 16 kilometara jugozapadno od tog hrvatskog grada, preneo je klix.ba.

Portal index.hr je objavio da je u 13.58 potres zatresao Hrvatsku, navodeći podatke EMSC da je epicentar bio u moru blizu Slatina na ostrvu Čiovu, na dubini od dva kilometra. EMSC je magnitudu procenio na 4,9 stepeni Rihterove skale.

Potres se osetio i u Sarajevu, javlja "Radio Sarajevo".

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Dva jaka zemljotresa kod Splita

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2016

Republički Seizmološki zavod Srbije izdao je saopštenje da su se u 12.57 u Hrvatskoj dogodila dva uzastopna jaka regionalna zemljotresa...Epicentar potresa je na ostrvu Čiovu, kod Splita...Magnituda je procenjena na 5,0 i 5,1, a žarište potresa je bilo deset kilometara ispod površine tla.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.