Novi zemljotres na Papua Novoj Gvineji

Izvor: Blic, 20.Apr.2014, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi zemljotres na Papua Novoj Gvineji

Novi zemljotres jačine od 6,1 stepeni po Rihteru rano jutros je zatresao Papua Novu Gvineju, dok su vlasti još prikupljale podatke o šteti ili žrtvama jučerašnjeg snažnijeg zemljotresa jačine 7,5 stepeni Rihterove skale.

Epicentar jutrošnjeg zemljotresa se nalazio 96 kilometara od grada Panguna na ostrvu Bugenvilu, na dubini od 18 kilometara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << saopštio je američki Geološki zavod.

Seizmolozi ističu da je ovo najnoviji u nizu "prilično snažnih" naknadnih udara, među kojima su bili oni jačine od 7,6 i 7,5 stepeni po Rihteru od 11. aprila, u kojima je poginulo najmanje dvoje ljudi, starija žena i četverogodišnji dečak.

Zbog jačine jučerašnjeg potresa je Pacifički centar za upozorenje od cunamija sa sedištem na Havajima objavio upozorenje na opasnost od cunamija za Papua Novu Gvineju i Solomonska ostrva, ali je kasnije to upozorenje povučeno.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Papua Nova Gvineja: Novi potres

Izvor: Večernje novosti, 20.Apr.2014

Port Morsbi - Novi zemljotres jačine od 6,1 stepeni po Rihteru je rano jutros zatresao Papua Novu Gvineju. Potres se dogodio dok su vlasti još prikupljale podatke o mogućnoj šteti ili žrtvama jučerašnjeg snažnijeg zemljotresa jačine 7,5 stepeni Rihterove skale, zbog kojeg je prvo objavljeno,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.