Naknadni potres u Kaliforniji

Izvor: RTS, 26.Avg.2014, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naknadni potres u Kaliforniji

Zemljotres jačine 3,9 jedinica po Rihteru pogodio je okrug Napa u Kaliforniji, koji je usledeo nakon značajno jačeg potresa u nedelju, u kojem je povređeno 120 ljudi.

Američki Geološki zavod je saopštio da se najnoviji potres dogodio u 5.33 časova po lokalnom vremenu, kao i da je epicentar bio oko 11 kilometara južno od grada Napa, prenela je agencija AP.

Uprkos tome što je današnji zemljotres zatresao zgrade u okrugu Napa, nije bilo povređenih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ni materijalne štete, prensoi Tanjug.

To područje se i dalje oporavlja od zemljotresa jačine šest jedinica Rihtera od pre dva dana, za koji se procenjuje da je izazvao materijalnu štetu.

Posle tog zemljotresa je usledilo nekoliko manjih naknadnih udara, uglavnom jačine između dve i tri jedinice Rihterove skale.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.