NAKON LAVINE I ZEMLJOTRESA Ne zna se sudbina srpskih planinara koji su u Nepalu

Izvor: Blic, 25.Apr.2015, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAKON LAVINE I ZEMLJOTRESA Ne zna se sudbina srpskih planinara koji su u Nepalu

Ambasada Srbije u Indiji za sada nema nikave informacije o tome gde se trenutno nalazi grupa srpskih alpinista koja je u Nepalu, a prema podacima ambasadora Vladana Marića, oni su verovatno u oblasti Anapurna.

Vodič je nedostupan, jer su i tefonske veze, zbog zemljotresa u prekidu, rekao je Marić u telefonskoj izjavi Tanjugu.

On je dodao da bi, prema poslednjim informacijama koje je dobio od vodiča, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << trebalo da se nalaze u oblasti Anapurna, zapadno od Katmandua.

Detaljnijih informacija nema, jer se alpinisti nisu javili srpskoj ambsadi kada su krenuli u eksediciju, rekao je ambasador.

"Vodič Dragan mi je ranije rekao da se sprema da dovede mešovitu balkansku ekspediciju sa po jednom ženom iz svake zemlje regiona, ali nisam mislio da će da ih dovede sada. Nisu se javili ambasadi, kad su stigli", rekao je Marić.

On je poručio porodicama planinara da mogu da se jave na telefon ambasade +91 11 26 87 36 61, ako bude bilo nekih novih informacija.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAKON LAVINE I ZEMLJOTRESA Ne zna se sudbina srpskih alpinstkinja koje su u Nepalu

Izvor: Blic, 25.Apr.2015

Ambasada Srbije u Indiji za sada nema nikave informacije o tome gde se trenutno nalazi grupa srpskih alpinistkinja koja je u Nepalu, a prema podacima ambasadora Vladana Marića, oni su verovatno u oblasti Anapurna...Vodič je nedostupan, jer su i tefonske veze, zbog zemljotresa u prekidu, rekao je Marić...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.