MAJKA HRABROST Spasioci posle zemljotresa zatekli prizor od kog SRCE STAJE

Izvor: Blic, 23.Okt.2014, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAJKA HRABROST Spasioci posle zemljotresa zatekli prizor od kog SRCE STAJE

Kada su spasioci pronašli ženu u ostacima porušene kuće u Kini, znali su da nije mogla da preživi urušavanje. Ono što nisu znali, jeste da je ona svojim telom uspela da spase bebu.

U zemljotresu koji je 2008. godine pogodio Kinu, jedna majka je pokazala neizmernu ljubav prema svojoj tromesečnoj bebi, tako što ju je svojim telom sačuvala od urušavanja zgrade. Svoje poslednje reči, ona je napisala na mobilnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << telefonu.

Kada su je spasioci pronašli, ona je već bila mrtva. Bila je potpuno prekrivena komadima porušene fasade, kroz čije pukotine je mogla da se vidi njena umiruća poza. Ova žena je klečala, sa prednjim delom tela nagnutim napred i rukama na zemlji, kako bi zadržala čvrst položaj.

Videvši kroz pukotine u ruševini da je žena zarobljena pod fasadom svoje kuće, spasioci su počeli da udaraju u cigle i dozivaju je. Pošto nije bilo nikakvog odgovora, oni su kroz pukotine od krša uspeli da joj opipaju puls i samo da utvrde da je mrtva.

Tada su prešli na pretraživanje sledeće zgrade, ali se njihov vođa iznenada vratio I viknuo “Vratite se ovamo, ovde ima nekog, beba je živa!”.

Oni su raširili ženine ruke i u crvenom ćebencetu sa žutim cvetovima, pronašli nepovređenu bebu, koja je bila u dubokom snu.

Doktor, koji je bio jedan od članova spasilačkog tima, odvio je bebu iz ćebenceta, kako bi proverio njeno zdravstveno stanje i tako otkrio mobilni telefon koji je tu bio sakriven.

On je pogledao u ekran telefona I tamo je stajala poruka: “Moja draga bebo, ako poživiš, nemoj nikada zaboraviti koliko te volim.”

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

OD OVOGA SRCE STAJE Majka svojim telom spasila bebu sigurne smrti i ostavila poruku na mobilnom telefonu

Izvor: 24sata, 23.Okt.2014

Kada su spasioci pronašli ženu u ostacima porušene kuće u Kini, znali su da nije mogla da preživi urušavanje...Ono što nisu znali, jeste da je ona svojim telom uspela da spase bebu.

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.