Lažni spasioci otimaju male Nepalce posle potresa

Izvor: Mondo, 25.Maj.2015, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažni spasioci otimaju male Nepalce posle potresa

Kao da im razorni zemljotres nije bio dovoljan. Indijske vlasti spasile su više od dvadesetoro dece iz mreže trgovaca ljudima, čije su mete bile porodice pogođene razornim zemljotresom u Nepalu.

Foto: AP Photo/Bernat Amangue

"Iz kandži trgovaca ljudima u proteklih 20 dana spaseno je dvadesetšestoro dece i poslati su u rehabilitacione centre", rekao je zvaničnik iz indijske države Bihar Sandživ Kumar, prenosi "Gardijan".

List je početkom meseca >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pisao o tome da su lokalne nevladine organizacije izrazile strahovanje da trgovci ljudima, pod okriljem spasilačkih operacija, otimaju žene u područjima pogođenim zemljotresom.

Prema podacima UN, do 15.000 ljudi iz Nepala, uglavnom žena i deca, žrtve su trgovaca ljudima.

Ovaj problem je pogoršan nakon što je zemljotres jačine 7,8 stepeni Rihterove skale pogodio Nepal 25. aprila kada je poginulo više od 8.600 ljudi.

Nešto ranije UNICEF je saopštio da je, prema pretpostavkama, u Nepalu oko 70.000 dece mlađih od pet godina ugroženo zbog neuhranjenosti i da im je hitno potrebna humanitarna podrška.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Indija: Više od 20 dece spaseno iz mreže trgovaca ljudima

Izvor: Blic, 26.Maj.2015, 01:17

Indijske vlasti spasile su više od dvadesetoro dece iz mreže trgovaca ljudima, čije su mete bile porodice pogođene razornim zemljotresom u Nepalu, piše britanski dnevnik "Gardijan"..."Iz kandži trgovaca ljudima u proteklih 20 dana spaseno je 26 dece i poslata su u rehabilitacione centre", rekao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.