Konzul Zarubica: Među žrtvama zemljotresa nema srpskih državljana

Izvor: RTS, 24.Avg.2016, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konzul Zarubica: Među žrtvama zemljotresa nema srpskih državljana

Među do sada pronađenim žrtvama snažnog zemljotresa, koji je rano jutros pogodio centralnu Italiju, nema srpskih državljana, rekla je Tanjugu konzul Ambasade Srbije u Italiji Ljiljana Zarubica.
Prema njenim rečima, epicentar zemljotresa je bio u mestu Akumoli, na svega četiri kilometra dubine, što ukazuje na njegovu razornost, a jutrošnji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zemljotres je po karakteristikama veoma sličan zemljotresu koji se pre nekoliko godina dogodio u Akvili.

"Bilans žrtava se još uvek ne zna. Gradonačelnik Akumulija na prvom programu radija RAI 1 govori o stotinama nestalih", rekla je Zarubica.
Ona je istakla da Ambasada, od prve informacije o zemljotresu, prati sve aspekte katastrofe i u kontaktu je sa nadležnim italijanskim organima.
"U ovom momentu nemamo potvrdu da se među do sada pronađenim žrtavama nalazi neko od naših državljana. Nastojimo da stupimo u kontakt sa organima civilne zaštite da bismo ustanovili da li među povređenima, poginulima ili nestalima ima naših državljana", kazala je Zarubica.
Ona je dodala da Ambasadu Srbije u Italiji do sada nisu iz Beograda kontaktirale porodice naših građana koji borave u Italiji.
"Aktivno pratimo situaciju i nastojaćemo da obezbedimo informacije što je moguće pre, kao i da posredstvom Ministarstva spoljnih poslova obavestimo našu javnost blagovremeno", navela je Zarubica.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Među žrtvama zemljotresa u Italiji za sada nema srpskih državljana

Izvor: Radio 021, 24.Avg.2016

Među do sada pronađenim žrtvama snažnog zemljotresa, koji je rano jutros pogodio centralnu Italiju, nema srpskih državljana, rekla je konzul Ambasade Srbije u Italiji Ljiljana Zarubica...Prema njenim rečima, epicentar zemljotresa je bio u mestu Akumoli, na svega četiri kilometra dubine, što ukazuje...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.