Jedan od direktora Gugla poginuo u Nepalu

Izvor: Radio 021, 27.Apr.2015, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan od direktora Gugla poginuo u Nepalu

Jedan od direktora Gugla Den Fredinburg, koji je sebe opisivao kao "avanturistu" je među stotinama poginulih u katastrofalnom zemljotresu u Nepalu.

Fredinburg je sa trojicom drugih službenika Gugla, bio u pohodu na najviši vrh sveta Mont Everest, a stradao je u lavini izazvanoj zemljotresom. Ostala tri učesnika uspona iz Gugla su se spasla, prenosi AP.

Prema podacima s tehnološkog bloga Re/Code, Fredinburg >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je bio iskusni planinar, jedan od osnivača projekta Gugl avantura, čiji je cilj da Guglov koncept Prikaz ulica prenese na izuzetne, egzotične lokacije kao što su Mont Everest ili australijski Veliki koralni greben.

Fredinburg je takođe jedan od osnivača agencije Spasimo led, posvećene povećanju svesti o globalnom zagrevanju "kroz avanturističke kampanje i događaje širom sveta". Kompanija Gugla je, inače, objavila da će za pomoć žrtvama nepalskog zemljotresa izdvojiti milion dolara.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.