Jak zemljotres na istoku Japana

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Sep.2014, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jak zemljotres na istoku Japana

TOKIO - Zemljotres jačine 5,6 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je danas istok Japana, saopštila je Japanska meteorološka agencija.

Epicentar zemljotresa je bio u prefekturi Ibaraki, 44 kilometara sjevroistočno od prestonice Tokija, na dubini od oko 50 kilometara, prenijele su agencije.

Za sada nema izvještaja o eventualnim žrtvama niti pričinjenoj materijalnoj šteti, a nije izdato ni upozorenje na >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << cunami.

Japanska atomska korporacija i Tokijska kompanija za eletričnu enrgiju (Tepco) nisu prijavlie bilo kakve probleme u svoja tri nuklerana postrojenja na istoku zemlje.

Zemljotresi su česta pojava u Japanu jer se nalazi na jednoj od seizmološki najaktivnijih oblasti na svetu.

Marta 2011. godine, u snažnom zemljotresu od devet stepeni po Rihterovoj skali i razornom cunamiju koji je potom pokrenu, poginulo je više od 18.000 ljudi na sevjeroistocnoj obali Japana,  a teško je oštećena i nuklearka Fukušima.
Pogledaj vesti o: Zemljotres,   Zemljotres u Japanu,   Japan,   Cunami u Japanu

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ANA POSLE ZEMLJOTRESA U JAPANU: Liftovi ne rade, ali neću peške na 30. sprat

Izvor: Kurir, 16.Sep.2014

Zemljotres jačine 5,6 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je istok Japana..Zemljotres jačine 5,6 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je istok Japana, a srpska teniserka Ana Ivanović, koja se nalazi u tom delu sveta, poručila je na društvenim mrežama da je sa njom sve u redu..."Ok, imali smo zemljotres,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.