Dva zemljotresa na Pacifiku

Izvor: Radio 021, 30.Mar.2015, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva zemljotresa na Pacifiku

Jak zemljotres magnitude 7,5 dogodio se danas u Papui Novoj Gvineji, a prvobitno izdato upozorenje na cunami je ubrzo povučeno, saopštio je američki geološki institut. Nekoliko sati kasnije udar od 6,8 Rihtera pogodio je i ostrvsku državicu Samoa.

Zemljotres na Novoj Gvineji dogodio se na 65 kilometara ispod površine, oko 50 kilometara od grada Kokopo, naveo je Institut i dodao da nije bilo žrtava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u potresu.

Posle prvog zemljotresa, početne magnitude od 7,5 stepeni, dogodio se drugi udar magnitude 5,7 u istom području.

Ostrvska državica Samoa u južnom delu Tihog okeana, pogođena je zemljotresom od 6,8 stepeni Rihtera samo nekoliko sati nakon udara na Papui Nova Gvineja. Epicentar je bio 120 km jugozapadno od prestonice Apije i dogodio se na dubini od 116 kilometara.

Nema podataka o eventualnim žrtvama niti pričinjenoj materijalnoj šteti.
Pogledaj vesti o: Cunami

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.