Dva snažna zemljotresa u centralnoj Italiji /VIDEO

Izvor: B92, 26.Okt.2016, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva snažna zemljotresa u centralnoj Italiji /VIDEO

Rim -- Zemljotresi jačine 6 i 5,4 stepeni po Rihterovoj skali pogodili su centralnu Italiju, a potres se osetio i u Rimu, javili su italijanski mediji.

Drugi zemljotres od šest stepeni po Rihteru pogodio je centar Italije dva sata posle prvog u oblasti Marke.

Najmanje dve osobe su povređene u novom, jačem, potresu. Mnoge kuće su se takođe srušile u planinskom mestu Usita, izjavio je lokalni gradonačelnik, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosi AFP.

Zemljotresi su se dogodili na oko 70 kilometara udaljenosti od Amatričea koji je u potpunosti razoren u potresu koji se dogodio u avgustu i u kojem je život izgubilo skoro 300 ljudi.

Potres se nije osetio u Srbiji, rečeno je agenciji Beta u Seizmološkom zavodu Srbije.

Posle potresa došlo je do nestanka struje, a zatvoreni su i glavni putni pravci, navodi agencija Asošiejted pres.

Uspaničeni građani istrčali su na ulice, dva meseca posle razornog zemljotresa u italijanskom gradiću Amatriče u kojem je poginulo skoro 300 ljudi.

"Dobijamo pojedinačne izveštaje da je na nekim zgradama pričinjena materijalna šteta, čak i da su se delovi zgrada srušili, ali nemamo informacijama o ljudskim žrtvama", rekao je portparol italijanske civilne zaštite.

Gradonačelnik Kastela Santanđelo sul Nera, malog mesta u centralnoj Italiji, rekao je da su se neke zgrade srušile, ali da još nema informacija o povređenima.

On je kazao da u gradu nema struje, da je mračno, kao i da zbog toga ne mogu potpuno da sagledaju štetu.

.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.