Četiri slabija zemljotresa na jugu Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2015, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri slabija zemljotresa na jugu Srbije

Na jugu Srbije su jutros registrovana četiri manja zemljotresa, tri na području Vladičinog Hana i jedan na području Leposavića, saopštio je danas Republički seizmološki zavod.

Na sajtu Zavoda stoji da je poslednji registrovan zemljotres magnitude 2.8 jedinica Rihterove skale u regionu mesta Vladičin Han u 9,55 časova.

Intezitet u epicentru je procenjen je na III-IV stepena Merkalijeve skale, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zemljotresi takvog inteziteta ne mogu izazvati oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti.

Na istom području su jutros zabeležena još dva slabija zemljotresa, u 7,55 sati od 3,1 stepena Rihterove skale i u 7,43 od 2,6 stepena po Rihteru, saopštio je Zavod.

Pre toga je u 6,35 zabeležen i zemljotres na području Leposavića, od 2,5 stepeni Rihterove skale.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.