I dalje raste broj žrtava zemljotresa u Italiji

Izvor: RTS, 29.Avg.2016, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I dalje raste broj žrtava zemljotresa u Italiji

Broj žrtava zemljotresa koji je prošle nedelje pogodio centralni deo Italije porastao je na 292, pošto su italijanski zvaničnici saopštili da su još dva tela izvučena iz ruševina.
Zvaničnica zadužena za civilnu zaštitu Titi Postiljione precizirala je, obraćajući se novinarima u italijanskom gradu Rijeti, da su tela pronađena u Amatričeu, te broj stradalih u tom gradu sada iznosi 231.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Prema rečima gradonačelnika Amatričea, 10 osoba se vodi kao nestalo, prenosi AP.
Amatriče, srednjevekovni grad na brdu, pretrpeo je najveću štetu u zemljotresu pošto je gotovo sravnjen sa zemljom.
Pored toga, obližnji gradić Akumoli je zabeležio 11 žrtava, dok je 50 osoba stradalo u regiji Marke.
Zemljotres jačine 6,2 jedinica po Rihterovoj skali, koji je 24. avgusta zatresao oblast u blizini Peruđe, oko 170 kilometara severoistočno od Rima, osetio se na širokom području središnje Italije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Broj žrtava zemljotresa u Italiji porastao na 292

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2016

Broj žrtava zemljotresa, koji je prošle nedelje pogodio centralni deo Italije, porastao je na 292, pošto su italijanski zvaničnici saopštili da su još dva tela danas izvučena iz ruševina...Zvaničnica zadužena za civilnu zaštitu Titi Postiljione precizirala je, obraćajući se novinarima u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.