Kraljevo: Ponovo radi Internistička bolnica

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Apr.2015, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevo: Ponovo radi Internistička bolnica

Rekonstruisana zgrada Internističkog bloka Opšte bolnice "Studenica" u Kraljevu, u koju je posle zemljotresa 2010. godine uloženo oko 90 miliona dinara, danas je svečano otvorena, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar poručio je da će u narednom periodu biti obnovljeni i drugi delovi bolnice.

Rekonstruisano je 5.500 kvadratnih metara objekta u kojem je smešteno 220 bolničkih postelja, a ukupna vrednost ugovorenih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << radova je bila oko 90 miliona dinara.

Ministar zdravlja je rekao da će Internistička bolnica dobiti angio salu, odeljenje hematologije u maju 15 novih medicinskih sestara, a vrlo brzo počeće da radi i odeljenje onkologije početi da radi.

"Iskoristio sam priliku i da razgovaram sa pacijentima koji su veoma zadovoljni novim bolničkim uslovima, koji im daju nadu da će se što pre oporaviti. Obnovićemo i druge delove bolnice, ali ćemo uložiti i u njene nove delove", rekao je Lončar prilikom obilaska renovirane Internističke bolnice.

Prema njegovim rečima, menadžment bolnice u Kraljevu ima perspektivu, trude se i žele da rade, što ne može da kaže za sve u Srbiji.

"Ali, mogu za ovaj u Kraljevu. Ne bih voleo da se iskvare, voleo bih da budu još bolji", poručio je ministar Loncar.

Internistička bolnica u Kraljevu teško je oštećena u zemljotresu 2010. godine, zbog čega je morala da bude zatvorena.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lončar: Nastavićemo da obnavljamo i da ulažemo u novo

Izvor: Beta Video, 28.Apr.2015

KRALJEVO - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je u rekonstrukciju Internističke bolnice u Kraljevu površine 5.500 metara kvadratnih sa kapacitetom od 220 postelja uloženo je 87,5 miliona dinara.(CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.