Izvor: Vesti-online.com, 27.Apr.2017, 04:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žena iz Velike Britanije zatrudnela tokom trudnoće: Evo šta lekari kažu

Žena iz Velike Britanije, noseći blizance, zatrudnela je i sa trećom bebom!

Zatrudnela u trudnoći?Žena iz Britanije,noseći blizance zatrudnela i sa trećom bebom. Redak fenomen superfetacije,šesti u poslednjih 100 god pic.twitter.com/vrz3eCNWAN— Miodrag Stojkovic (@MioStojkovic) April 25, 2017

- Superfetacija je prirodni fenomen koji je obeležen dodatnom trudnoćom kod već postojeće. Ovo se dešava vrlo retko i ono što je dodatno interesantno je da su, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nedavno u Velikoj Britaniji, opisani slučajevi gde je pored blizanačke trudnoće deset dana kasnije nastala i druga trudnoća, od iste sperme - objašnjava Stojković.

On dodaje da ovaj slučaj pokazuje dve stvari: da žena može da ovulira za vreme tekuće trudnoće, kao i da spermatozoid može da oplodi jajnu ćeliju i nakon više dana.

- Bebe su rođene zdrave, a da su različite pokazuju podaci da su rođene sa različitom telesnom težinom kao i krvnim grupama - kaže doktor Stojković.

Prethodni ovakav slučaj desio se 2011. godine u SAD.

Nakon trogodišnjeg lečenja neplodnosti i pokušaja da zatrudni sa svojim suprugom, Džulija Grovenberg (33) iz Arkanzasa ostala je u drugom stanju dva puta u roku od dve nedelje, i rodila dve bebe koje nisu blizanci.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.