Zdravo i prirodno: Namirnice koje zamenjuju šećer u napicima

Izvor: B92, 26.Apr.2017, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zdravo i prirodno: Namirnice koje zamenjuju šećer u napicima

Da li je prvo čega se lišite kad počnete dijetu šećer iz kafe ili čaja?

Ako je već tako, onda se potrudite da izbegnete grešku koju većina tada napravi - nemojte beli slatki prah da zamenite veštačkim zaslađivačima.

Istina je da oni nisu kalorični, međutim, nisu ni preporučljivi za zdravlje i energiju. Studija objavljena u časopisu "Priroda" pokazala je da zaslađivači mogu da naruše ravnotežu bakterija u želucu, koja dovodi do pojačane potrebe za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fruktozom, što nije dobro.

Zato nutricionista Bruk Alpert savetuje da ih izbacite i da umesto njih u kafu i čaj ubacite malo cimeta, rogača ili kakaoa, pošto su zdravi, ubrzavaju metabolizam i podstiču energiju, a pritom svakom napitku poboljšavaju ukus.

Izvor: novosti.rs

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.