Zdravim obrokom otpočnite dan

Izvor: Radio 021, 21.Dec.2014, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zdravim obrokom otpočnite dan

Loše navike u ishrani mnogo nas koštaju, ali ih se obično retko odričemo. Između zdravih namirnica i brze hrane uglavnom se opredeljujemo za drugu opciju, pravdajući se obavezama i tempom života koji nam ne ostavlja mnogo vremena za sebe.

Međutim, ako želimo da budemo zdravi i da imamo energije, dovoljno je da uvedemo takozvani funkcionalni doručak. Stručnjak za homeopatiju i dansku terapiju dr Irena Motika savetuje da jutro započnemo kombinacijom voća i povrća. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

"Da biste se dobro osećali i imali snage tokom celog dana, važno je da ne preskačete jutarnji obrok, a najbolje je da on bude funkcionalan.Uzmite sveže voće, koje god da imate ili volite, zatim sirovo povrće, uz obaveznu blitvu, spanać ili brokoli i iseckajte na komadiće. Dodajte organsko laneno seme, koštunjave plodove i ovsene ili pšenične pahuljice. Sve to izmiksujte u blenderu i pojedite posle čaše mlake vode sa limunom. Već posle nekoliko dana shvatićete koliko vam ovaj obrok prija. Možete i da se igrate kombinacijom voća i povrća, pronalazeći onu koja vam najviše prija", navodi ona.

Ovakav obrok čisti organizam, hrani ga potrebnim vitaminima i mineralima, a vremenom ostavlja pozitivan trag i na koži i kosi. I što je za savremenog čoveka najvažnije - ne oduzima mnogo vremena.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.