Za očni pritisak lek u svakoj bašti

Izvor: Vesti-online.com, 30.Nov.2015, 01:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za očni pritisak lek u svakoj bašti

Nema kuće u Srbiji na čijem prozoru ne cveta lek za bolji vid i regulisanje očnog pritiska. Ta divna cvetna biljka – muškatla – od davnina se koristi kao lek za ove bolesti, ali i u prouzvodnji eteričnih ulja.

Dakle, uberite nekoliko listova muškatle i iscepkajte ih. Stavite iscepkano lišće na gazu i iscedite iz njih sok, da dobijete količinu od oko pola kafene kašičice. Dodajte u taj sok istu količinu tople, prethodno proključale vode.

Jednom dnevno stavljajte po dve kapi ove tečnosti u ugao oba oka. Ove kapi deluju protivupalno i normalizuju očni pritisak. Kapi  u oči stavljajte mesec dana, a onda napravite pauzu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.