Za novopečene tate: Kako držati bebu?

Izvor: B92, 30.Jun.2015, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za novopečene tate: Kako držati bebu?

Novopočenim tatama držanje bebe često predstavlja težak, donekle zastrašujući zadatak.

Na svu sreću, šaljivi, "edukativni" video snimak, koji je nedavno postavljen na internetu, pomaže im da savladaju tu veštinu, prikazivanjem ne jedne već 17 različitih tehnika nošenja novorođenčeta.

Jedan od prvih pitanja koje muškarci sebi postave kada postanu roditelji jeste "kako da za milog boga držim tu stvar?" (pod stvar misli na bebu).

Mamama držanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bebe dolazi gotovo prirodno, verovatno zato što im je to urođeni refleks, ali i zato što su godinama ranije vežbale uz lutke.

Mnogi muškarci, međutim, ne poseduju tu veštinu i prvih nekoliko sedmica roditeljstva provedu noseći sinčića ili ćerkicu kao da je porcelanska vaza puna nitroglicerina.

U pomoć im je priskočio Novozelanđanin Džordan Votson koji je na JuTjubu postavio simpatični video snimak na kom demonstrira 17 lakih načina nošenja bebe, bez korišćenja ikakvih pomagala ili pomoći druge osobe.

Svojim tehnikama je dao zabavne, "muške" nazive kao što je "nošenje gajbice", "nošenje ragbi lopte" ili "sakrivanje pivskog stomaka".

Snimak, u kom autor, predupredivši eventualnu zabrinutost organizacija za zaštitu dece, jasno stavlja do znanja da nijedna beba nije povređena tokom snimanja", dosad je pregledan više od 800.000 puta

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.