ZA PENIS ZNAMO, ali da li i VELIČINA VAGINE utiče na seksualno zadovoljstvo?

Izvor: eKlinika.rs, 01.Jul.2015, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZA PENIS ZNAMO, ali da li i VELIČINA VAGINE utiče na seksualno zadovoljstvo?

Za veličinu penisa neki kažu da utiče, a neki da ne utiče na seksualno zadovoljstvo. Ali, šta je s veličinom vagine? Da li i ona utiče na to koliko ćete uživati u seksu?
Foto-ilustracija: Foter.com / Helga Weber

Stalno se postavlja pitanje da li veličina penisa utiče na seksualno zadovoljstvo, ali retko kada se pitamo da li i veličina vagine može, takođe, da utiče na seksualno zadovoljstvo? Evo odgovora.
Vaginalni kanal
Vagina je mišić >> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << koji se, poput svih drugih u telu steže i opušta. Do opuštanja dolazi usled manjka vežbi i porođaja, a najpoznatije su Kegelove vežbe, kojima se jačaju njeni mišići. Sve vagine se proširuju za vreme seksa, a broj odnosa ne utiče na veličinu. Prema studiji koja je sprovedena na više od 200 žena, vaginalni kanal je u proseku dug 9,6 cm (poput veličine sjaja za usne), a širok od 2,5 do 3,5 cm. U istraživanju su učestvovale dve žene s širinom vagine od 2,1 cm i obe su bile seksualno aktivne i imale su bolove tokom seksa.
Velike usne
Spadaju u spoljašnje delove vagine koji je štite i okružuju male usne. Velike usne su u proseku duge oko 8,1 cm – što odgovara veličini prosečnog laka za nokte. Ipak, raspon veličina je znatno veći od toga – u sprovedenom istraživanju iznosi od 4,5 do 11,5 cm. Veličina usana nema veze s veličinom vagine, a zanimljivost je da se usne smanjuju kako žena stari.
Foto-ilustracija: Foter.com / dhammza

Male usne
Nazivaju se još i unutrašnjim usnama, a one okružuju sam otvor vagine. Zanimljivo je da je leva mala usna u proseku nešto šira – oko 2,1 cm, a desna oko 1,9 cm. Leva mala usna je u proseku duga oko 4 cm, dok je desna duga oko 3,8 cm. Kao i kod veličine velikih usana, ni veličina malih nema veze s veličinom vaginalnog otvora tj. kanala.
Klitoris
Kao i kod drugih delova tela, postoji zaista veliki raspon veličine klitorisa od žene do žene. Klitorisu je jedina uloga seksualno zadovoljstvo. Njegova prosečna širina iznosi oko 0,8 cm, a prosečna dužina iznosi 1,6 cm, s rasponom od 0,4 do 4,0 cm. Veličina samog klitorisa nema uticaj na intenzitet ženskog zadovoljstva.
Foto-ilustracija: Foter.com / CelebfashionLA

Što se tiče seksualnog zadovoljstva, postoje i mnogi drugi faktori i veliki udeo individualnog doživljaja, što ide u prilog tome da seksualno zadovoljstvo ne zavisi od veličine vagine. Međutim, neka istraživanja su pokazala da udaljenost klitorisa od vaginalnog otvora utiče na žensku sposobnost da doživi orgazam tokom penetracije. Naime, što je klitoris bliže vaginalnom otvoru, veća je mogućnost postizanja orgazma tokom penetracije, bez dodatne stimulacije klitorisa.
(eKlinika.rs/Telegraf.rs)

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.