VIDEO: Osmogodišnjakinja obolela od retkog oblika raka dojke

Izvor: Radio 021, 29.Nov.2015, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Osmogodišnjakinja obolela od retkog oblika raka dojke

Osmogodišnja devojčica iz SAD-a obolela je od retkog oblika raka dojke.

Kako ističe njena majka, devojčica joj se požalila na bolove u desnoj strani grudi.

"Kada sam je dodirnula, osetila sam kvržicu u njenoj desnoj dojci. U prvom momentu nisam ni posumnjala da se radi o tumoru, s obzirom na to da je moja ćerka tek drugi razred osnovne škole", priseća se devojčicina majka Anet Tarner.

Nakon lekarskog pregleda usledio je šok, jer je ustanovljeno da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << mala Krisi boluje od raka dojke.

Naime, prema podacima Međunarodne pedijatrijske organizacije, ovakav vid raka javlja se kod manje od jedan odsto obolelih uopšte, te kod manje od 0,1 odsto dece obolele od raka. Krisin slučaj je samo jedan od 34 ikada zabeleženih u SAD-u.

Ipak, prognoze lekara su ohrabrujuće. S obzirom na to da se radi o veoma mladoj osobi, njene zdrave ćelije imaju veliku mogućnost da se regenerišu.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.