VIDEO: Devojčica moli da joj odobre eutanaziju

Izvor: Radio 021, 02.Mar.2015, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Devojčica moli da joj odobre eutanaziju

Molba četrnaestogodišnje devojčice iz Čilea u kojoj ona traži da joj bude odobrena eutanazija, ganula je ceo svet.

Valentina Maureira boluje od cistične fibroze, nasledne bolesti koja primarno izaziva ozbiljno oštećenje pluća i digestivnog sistema. Većina osoba koja pati od ovog oboljenja živi do tridesete godine, iako je zadnjih godina bilo zabeleženih slučajeva ljudi koji su živeli i do 40. godine. Ova bolest zahteva svakodnevnu negu, a izaziva infekcije i oštećenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << tkiva, što otežava disanje.

Valentina, čiji je brat umro od posledica iste bolesti u šestoj godini, pitala je putem Jutjub snimka, čileansku predsednicu Mišel Bašele da joj dozvoli ubrizgavanje smrtonosne injekcije, obzirom da eutanazija nije legalna u Čileu.

Predsednica Bašel, koja je pedijatar, posetila je devojčicu u bolnici i provela sa njom sat vremena.

"Iako po trenutnim zakonima eutanazija nije dozvoljena u Čileu, nemoguće je ostati ravnodušan nakon gledanja videa koji je ova devojčica snimila," izjavio je predsednički portparol.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.