Tajna savršene dijete

Izvor: Prva.rs, 20.Apr.2014, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajna savršene dijete

Neka bude ona koja podrazumeva da jedete manje nego inače i u tome je cela tajna, tvrde američki naučnici koji su isprobali mnogobrojne specijalne režime ishrane želeći da otkriju najefikasniji.
Posle detaljne analize četiri najpopularnija tipa dijeta: mesna, bazirana na povrću, na ugljenim hidratima i proteinska, utvrđeno je da zapravo nema nikakve razlike među njima, već je najvažnije da unesete manje hrane.
U istraživanju su učestvovale slučajno izabrane gojazne osobe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << a svaki ispitanik imao je zadatak da se pridržava jedne dijete.
U dnevnik su zapisivali šta su jeli, a kontrole težine posle šest meseci i nakon dve godine pokazale su da su oslabili oni koji su unosili manje kalorija, bez obzira na vrstu dijete. Ako jedete manje nego inače, više se krećete i vežbate, kilogrami će se "sami" topiti.
Izvor: novosti

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.