Svako peto dete gojazno, važna fizička aktivnost

Izvor: B92, 01.Sep.2015, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svako peto dete gojazno, važna fizička aktivnost

U novobeogradskoj OŠ "Mladost" nastava je danas, prvog dana škole, počela časom fizičkog vaspitanja, čime Ministarstvo omladine i sporta i Savez za školski sport žele da ukažu na poražavajući podatak da je svako peto dete u Srbiji gojazno, kao i na važnost fizičke aktivnosti od najranijeg uzrasta.

Đaci drugog i trećeg razreda pokazali su veštine u snalaženju sa obručom, savladavanju prepreka, a mališanima su neke vežbe pokazali naši vrhunski sportisti koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posetili školu, poput proslavljenog Vladimira Vanje Grbića, koji je potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije.

Predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković rekao je novinarima nakon časa da je želja ljudi u toj asocijaciji da najmlađima pokažu šta je sport i da svaka sportska igra ima svoja pravila, koja treba da se poštuju.

"Poštujući pravila, deca stiču određene navike i veštine koje su bitne i u drugim stvarima u životu", rekao je Tanasković, naš proslavljeni odbojkaš i istakao da je jako bitno da najmlađe na vreme edukujemo po tom pitanju.

Pomoćnik ministra za sport Uroš Zeković rekao je da je cilj Ministarstva omladine i sporta da sport bude dostupan svima, da sva deca mogu da se bave sportom, uprkos poražavajućoj statistici da je svako peto dete u Srbiji gojazno i da deca puno vremena provode ispred kompjutera.

"Ovo je jedan od načina da ukažemo na taj problem", rekao je Zeković i poželeo đacima da dobro uče ali i da se bave sportom jer će tako, kako kaže, biti zdraviji i bolji ljudi.

O važnosti fizičke aktivnost još od najranijeg uzrasta govorio je i državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Predrag Peruničić, a đake su posetili i Dejan Tomašević iz Košarkaškog saveza Srbije, odbojakišica Brižitka Molnar, Igor Janković iz Fudbalskog saveza Srbije, naši mladi sportisti i drugi.

Nakon časa fizičkog usledilo je obavezno davanje autograma ali i fotografisanje za školsku oglasnu tablu.

Inače, škola ima oko 1.200 đaka među kojima i onih koji imaju zavidne rezultate u streljaštvu, karateu, šahu, gimnastici, odbojci.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Alarmantni podaci: Svako peto dete u Srbiji gojazno

Izvor: Vesti-online.com, 02.Sep.2015, 00:30

U novobeogradskoj OŠ "Mladost" nastava je prvog dana škole, počela časom fizičkog vaspitanja, čime Ministarstvo omladine i sporta i Savez za školski sport žele da ukažu na poražavajući podatak da je svako peto dete u Srbiji gojazno, kao i na važnost fizičke aktivnosti od najranijeg uzrasta...Đaci...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.