Šta se događa sa organima tokom godina?

Izvor: Prva.rs, 21.Jul.2014, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta se događa sa organima tokom godina?

Mozak
Tokom godina memorija slabi. Sudeći prema rezultatima istraživanja sprovedenog u Kanadi, jedan od razloga je i činjenica da naš um gubi sposobnost odvajanja bitnih od nebitnih informacija, pa se, kako vreme prolazi, jednostavno prepuni. Meditirajte! Duboka relaksacija pomaže u pokretanju mehanizma filtriranja informacija.
Srce
Britanska istraživanja pokazuju da krvni pritisak naglo počinje da raste u četrdesetim godinama života. Smanjite unos soli. Naučnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << veruju da žene u menopauzi pate od povišenog krvnog pritiska zbog prekomernog unosa soli u organizam.
Zglobovi
Istraživanja pokazuju da su kod prosečne žene zglobovi deset godina stariji nego što bi trebali da budu. S godinama hrskavica između zglobova propada, kao i hijaluronska tečnost koja ih podmazuje. Zbog nepravilnog držanja tela zglobovi trpe neravnomeran pritisak, što ubrzava njihovo propadanje.
Želudac
Za pravilnu probavu neophodni su enzimi, ali njihov udeo opada s godinama. Zapravo, nemački istraživači otkrili su da se količina enzima koji razgrađuju skrob smanjuje za polovinu od mladosti do zrele dobi. Ako se javi nadutost nakon svakog obroka, probajte da uzimate probavne enzime u obliku dijetetskog dodatka.
Pluća
Povećanje telesne mase i loše držanje tela s vremenom pomeraju dijafragmu. Zbog toga je redukovana količina kiseonika koju udišemo, što smanjuje kapacitet i funkciju pluća. Budite fizički aktivni, radite vežbe disanja i trudite se da stojite i sedite uspravnih leđa.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.