Sočiva u oku sama mere šećer u krvi i šalju podatke na mobilni!

Izvor: Prva.rs, 23.Jul.2014, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sočiva u oku sama mere šećer u krvi i šalju podatke na mobilni!

Švajcarska farmaceutska kompanija Novartis potpisala je sa "Google"-om ugovor o zajedničkom razvoju “pametnih” kontaktnih sočiva koje će same da mere nivo šećera u krvi i podatke šalju na telefon korisnika. Kontaktnea sočiva će da analiziraju suze i očnu tečnost korisnika koji ih nosi, a rezultati će biti poznati u samo nekoliko sekundi.
Ovakav proizvod biće veliko olakšanje za 382 miliona ljudi širom sveta, koliko ih prema poslednjim podacima boluje od dijabetesa. Obe kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << očekuju kako će njihovo rešenje imati i veliki komercijalni uspeh, jer će tržište uređaja za merenje šećera u krvi, prema najnovijim istraživanjima, do 2017. biti vredno 12 milijardi dolara, zbog čega na tržišta medicinske opreme i aparata izlaze i ostali proizvođači elektronskih uređaja poput Apple-a ili Samsunga.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.