Prirodni botoks, ali i afrodizijak

Izvor: Mondo, 26.Feb.2017, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prirodni botoks, ali i afrodizijak

Evo kako pistaći utiču na zdravlje i koliko bi trebalo da ih jedete.

Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

Stručnjaci kažu da su pistaći najzdravija užina zato što ubrzavaju metabolizam, smanjuju holesterol i usporavaju starenje. S obzirom na to da je toliko zdrava, ne čudi nas što ima i svoj dan - Svetski dan pistaća, koji se obeležava 26. februara.

Da biste iz pistaća izvukli maksimum, preporučljivo je da ih jedete svakodnevno, ali umereno, dakle >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ne više od šake.

Za samo pet dana ćete tako smanjiti nivo holesterola za 20 odsto, zahvaljujući antioksidansu luteinu koji sadrži.

Pistaći su odličan izvor vlakana, regulišu nivo šecćera u krvi, a samo jedna šolja sadrži čak 60 odsto preporučene doze fosfora.

Pistaći utiču i na libido, tako što pojačavaju seksualnu želju za čak 51 odsto ako se konzumiraju svakodnevno. Esencijalne masne kiseline u pistaćima pomažu proizvodnji polnih hormona i ubrzavaju protok krvi u genitalijama.

Osim toga, pistaće nazivaju i prirodnim botoksom - stručnjaci kažu da je pet do deset pistaća dnevno dovoljno da uspori proces starenja kože.

S obzirom na to da su bogati proteinima, doprinose poboljšanju zdravlja srca i krvnih sudova.

Iako su pistaći kalorični (30 grama sadrži 160 kalorija, 6 grama proteinam, 13 grama masti, 8 grama ugljenih hidrata), ubrzavaju proces mršavljenja jer ne oslobađaju štetne masti u organizmu.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Zašto treba da jedete jagode

Izvor: Mondo, 27.Feb.2017, 09:33

Svetski dan jagoda obeležava se 27. februara, a to je idealno vreme da se podsetimo zašto je ovo voće dobro za zdravlje...Foto: Guliver/Getty images/iStock..Jagode su bogate različitim vitaminima, antioksidantima i mineralima...Naučnici kažu da ukoliko imate povišen krvni pritisak treba da jedete...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.