Pacijent svirao gitaru tokom operacije mozga

Izvor: N1 televizija, 22.Jul.2017, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacijent svirao gitaru tokom operacije mozga

Gitaristi mogu da sviraju na svakom mestu, od plaže i klupe u parku, do operacione sale u kojoj im trenutno operišu mozak.

Abhišek Prasad je svirao na svojoj gitari tokom četvoročasovne operacije u Indiji tokom koje su lekari pokušavali da mu zaustave grčenje prstiju, prenosi CNN.

"To je forma specifičnog poremećaja motorike, koji se pojavljuje samo kod instrumentalista. U Abhišekovom slučaju, grčila su se tri prsta na levoj ruci", rekao je dr Širan >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Srinivasan, glavni hirurg na ovom zahvatu.

Operacija je uspela, i Prasadu se više prsti ne grče.

"Bio je to čaroban osećaj. Nisam mogao da sviram 20 meseci i za nekoliko sekundi, moji prsti su ponovo bili slobodni i mogao sam da sviram normalno", rekao je presrećni pacijent.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.