Oprezno sa losionima za telo: Ovo je lista 5 opasnih sastojaka

Izvor: Vesti-online.com, 07.Avg.2017, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprezno sa losionima za telo: Ovo je lista 5 opasnih sastojaka

Svi sastojci koje unosimo preko kože ostavljaju trag na zdravlje, zato je vrlo važno da obratite pažnju na to šta nanosite na kožu. Na primer, losion za telo - omiljena mazalica svake žene. Nije tako mastan kao ulje, koža ga brzo upija, a od njih je meka i glatka.

Ali nije svaki losion dobar. Štetne sastojke sadrže i oni skupi, zato kada odlučujete o svom zdravlju, neka vas vode osnovna uputstva stručnjaka. Spisak sastojaka na deklaraciji koje obavezno treba da izbegavate >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nije dugačak, ali je dragocen.

- Parabeni su prateći sastojci većine losiona za telo. Butilparaben, izobutolparaben, metilparaben, propilparaben ili etilparaben... Mnogo toga možete pronaći na etiketi. Često se koriste jer sprečavaju rast bakterija i gljivica u bočici, ali takođe su i u vezi s poremećajem hormona, čak i kancerom dojke - objašnjava dr Svetlana Minić, dermatovenerolog iz Specijalističke ordinacije "Dr Bojić", i dodaje da su u prirodnim losionima umesto njih korišćeni vitamin E i limunska kiselina.

Iako ovi proizvodi imaju kraći rok upotrebe od onih koji sadrže paraben, proizvođači se sve više okreću njima.

Tu su još i:

- Parfem

- BHA

- DMDM hidantoin

- Trietanolamin.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.