Oprez: Ovako vam telo poručuje da je puno otrova

Izvor: Vesti-online.com, 25.Feb.2017, 05:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprez: Ovako vam telo poručuje da je puno otrova

Toksini ulaze u naše telo iz raznih izvora, unutrašnjeg i spoljašnjeg zagađenog vazduha, pušenja, pesticida, hrane koja sadrži veštačke sastojke i drugih. Često se dogodi da toksini ne napuste telo već da se gomilaju u njemu.

Da je vaše telo puno toksina, možete prepoznati kroz sledećih 7 znakova. Ako vas muči samo jedan od ovih simptoma, on može upućivati na preveliku količinu toksina, a ako ih osećate više od 3 možete biti sigurni da vašem telu treba detoksikacija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Nakupljanje toksina (naročito nakupljanje estrogena) uobičajeni je uzrok nesanice. Ako imate problema sa spavanjem, to može da znači da bi trebalo da pročistite jetru jer je nesanica često povezana s problemima s jetrom. Napici od brokolija, karfiola i sličnog povrća pomoći će u čišćenju jetre.

Ako se budite umorni i tromi, a osećaj letargije prati vas kroz celi dan, svakako bi trebalo da razmislite o detoksikaciji. Ako pokupavate da nedostatak energije nadoknadite stimulansima kao što su kofein i taurin samo ćete pogoršati problem. Naime, nakon kratkotrajnog osećaja veće budnosti, dolazi do naglog pada tog osećaja nakon čega ćete se osećati još umornije nego pre.

Hronične glavobolje koje se stalno vraćaju mogu alarmirati na preveliku količinu toksina u telu. Zadržavanje toksina jedan je od najvećih uzroka tenzijskih glavobolja i migrena. Treba znati da se tokom procesa detoksikacije glavobolje mogu pogoršati, ali nakon što se detoksikacija završ, trebalo bi u potpunosti da nestanu ili da se barem znatno smanje.

U uklanjanju toksina iz tela našem organizmu pomaže i najveći organ, koža. Ukoliko glavni organi za uklanjanje toksina ne rade kako bi trebalo, tada u pomoć uskače koža. Da telo pokupava da se očisti od toksina možemo da prepoznamo po neuobičajenim stanjima kože, poput osipa i bubuljica, odnosno akni. Mnogi problemi s kožom ukazuju na to da organizam vapi za čišćenjem.

Jezik je važan pokazatelj u otkrivanju količine toksina u telu. Hrana koja u sebi sadrži toksine može poremetiti delikatnu sluz probavnog sistema što uključuje i jezik. Ako je na površini jezika vidljiv beli ili žuti sloj, gotovo je sigurno da se probavni sastav bori protiv toksina.

Toksini koje unosimo kroz hranu i piće, ali i toksini koje udišemo mogu pospešiti nakupljanje masnog tkiva na stomaku. To se događa zato jer mnogi toksini koji se zadrže u telu dospeju u abdomen i ostanu tamo. Mogu se ukloniti jedino detoksikacijom.

Jedan od prirodnih načina na koji telo izbacuje toksine je znojenje. Kada je u telu previše toksina ono će se "pregrijati" pokušavajući da ih izbaci znojenjem zbog čega konstantno možete da osećate da vam je vruće čak i onda kada je napoljui hladno.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.