Ojačajte imunitet sokom od cvekle

Izvor: B92, 21.Okt.2014, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ojačajte imunitet sokom od cvekle

Izuzetno lekovita i zdrava, cvekla je idealna namirnica za ovo doba godine kada nam je neophodna maksimalna zaštita od virusa.

Omiljena u kuhinjama širom sveta, izuzetno lekovita i zdrava, cvekla je idealna namirnica za ovo doba godine kada nam je neophodna maksimalna zaštita od virusa.

Nutricionisti je posebno preporučuju jer sadrži gotovo sve minerale - kalijum, kalcijum, fosfor, natrijum, magnezijum, gvožđe, bakar, mangan, fluor, jod, sumpor, litijum i brom. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Osim toga, obiluje i vitaminima C, B1, B2 kao i vitaminom B12 koji biljne namirnice retko sadrže. Crvenu boju daje joj pigment antocijan koji pomaže obnavljanje krvi.

Cvekla se uglavnom jede kao salata, bilo sveža ili kuvana, a stručnjaci sve češće preporučuju i lekoviti sok od cvekle koji je odličan za jačanje imuniteta, lečenje malokrvnosti, regulisanje pritiska, sprečavanje raznih uplanih procesa.

Redovno konzumiranje soka pospešuje čišćenje jetre, sprečava i bolesti krvnih sudova, disajnih organa i ubrzava metabolizam. Da bi sok od cvekle bio ukusniji dodajte u njega malo meda i limuna.

Izvor: Večernje novosti

Foto: whatniccieate / Flickr.com

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.