Najčešče greške koje pravite prilikom odlaska kod lekara

Izvor: Vesti-online.com, 16.Apr.2017, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najčešče greške koje pravite prilikom odlaska kod lekara

Dugo sedenje u zagušljivoj čekaonici ume da sludi i najdisciplinovanije od nas, pa kad uđemo kod doktora, desi se da "zablokiramo" i ne iskoristimo na pravi način ono malo vremena koliko lekar može da nam posveti.

Ovo su najčešće greške koje pravimo u prisustvu "belog mantila", pa ih imajte u vidu sledeći put kad se zaputite u ordinaciju.

Na pitanje šta nije u redu s njihovim zdravljem, neki pacijenti počinju da pričaju priču "od praistorije", što ne samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da je nepotrebno, nego može imati i posledice, u vidu gubljenja suštine i zaboravljanja onog što je zaista važno. Pre nego što uđete u ordinaciju, pokušajte da u glavi u nekoliko rečenica objasnite problem.

Izgubljeni pacijenti su jedan ekstrem. Oni koji dolaze sa mnoštvom pitanja su drugi. Dobro je da dođete pripremljeni, ali lekari savetuju da izaberete tri najbitnija, kako bi oni mogli fokusirano da vam odgovore.

Bez obzira na diplomu, lekar nije svemoguć. Možda neće odmah znati šta vam je, možda ćete raditi testove koji se kasnije ispostave kao nepotrebni, ali bili su neophodni da bi isključili određene bolesti.

Takođe, doktor ne može da razmišlja o svemu, pa kad vam prepiše terapiju, pitajte za nuspojave ako pijete još neke lekove na koje je on zaboravio. Aktivan pristup, uz realna očekivanja doneće vam najbolje rezultate prilikom susreta s lekarom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.