Muče vas ovi simptomi? Evo šta vam telo poručuje

Izvor: Vesti-online.com, 26.Avg.2016, 04:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muče vas ovi simptomi? Evo šta vam telo poručuje

Kalijum je treći po redu zastupljenosti mineral u ljudskom telu i neophodan je za pravilno funkcionisanje mišića. On pomaže u izbacivanju otpada i transportu hranljivih materija do ćelija. Kako da znate da li vam baš on nedostaje? Ovo su simptomi.

Nedostatak kalijuma direktno utiče na srce jer dobar krvni pritisak zavisi od njega. Ljudi kojima fali ovaj mineral obično pate od preskakanja ili neujednačenog rada srca.

Ako ste žedni čak i kada pijete litre i litre >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << vode, a uz to imate poteškoća sa mokrenjem, verovatno vam fali kalijum. Zbog toga pate bubrezi, koji teško izbacuju otpad putem mokraće.

Ovo je najčešći simptom nedostatka kalijuma, jer je on važan izvor energije.

Nedostatak kalijuma utiče i na neurološku aktivnost, što znači da osobe koje ga ne unose u dovoljnoj meri pate od poteškoća sa koncentracijom, stalno su zbunjeni i kao da u glavi imaju izmaglicu.

Kako je digestivni trakt povezan sa neuronima, slab unos kalijuma oslabljuje sistem za varenje. Samim tim, ni creva ne rade kako treba.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.