Hong Kong otkazao razgovore sa demonstrantima

Izvor: VOA, 09.Okt.2014, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hong Kong otkazao razgovore sa demonstrantima

Studentski lideri demokratskih protesta u Hong Kongu pozvali su pristalice da nastave sa okupacijom javnih prostora, nekoliko sati pošto je vlada otkazala pregovore sa demonstrantima, koji je trebalo da ublaže nedelje tenzija u poluautonomnoj kineskoj teritoriji.

Aleks Čou iz Federacije studenata Hong Konga okrivio je vladu za zastoj u pregovorima, navodeći da studenti nisu učinili ništa da isprovociraju tu vladinu odluku.

Glavni sekretar Hong Konga, Keri Lem, prenela >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << je novinarima da je poziv demonstranata da se proširi pokret uzdrmao poverenje vlade i učinio produktivne razgovore nemogućim. Razgovori su bili zakazani za petak.

Lem je izjavila da vlada ne želi da bude povezana sa mogućim “ilegalnim akcijama”, odnosno da ne može da prihvati činjenicu da će neko povezati te razgovore sa moguće ilegalnim postupcima pokreta “Okupiraj centar.”

Grupa studentskih lidera ranije danas je saopštila da neće odustati od sedećih protesta zbog kojih su delovi Hong Konga paralizovani skoro dve nedelje.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Hong Kong: Protesti se nastavljaju

Izvor: B92, 10.Okt.2014, 09:16

Studenti u Hong Kongu najavili su danas da ne odustaju od protesta, pošto je gradska Vlada otkazala pregovore sa učesnicima demonstracija...U centru grada se od rano jutros nalazi nekoliko stotina studenata, a očekuje se da će glavne ulice biti ponovo poprište masovnih protesta kasnije u toku dana,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.