Ginekolozi na odmoru, žene nema ko da pregleda

Izvor: Mondo, 01.Jul.2016, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ginekolozi na odmoru, žene nema ko da pregleda

Na više od 100.000 stanovnika, koliko ih je na levoj obali Dunava beogradske opštine Palilula, radi samo jedan ginekolog!

Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

  To je, doduše, na teži način, i to obišavši skoro celu levu obalu, saznala i pacijentkinja G. R, koja se leči od steriliteta.

Jedna Beograđanka se uputila kod lekara u DZ Palila u Padinskoj skeli, kako bi joj protumačio rezultate, a to joj donelo veoma neprijatno iskustvo.

"Ona >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << se leči od steriliteta. Sin i ona silno žele bebu. Vrlo je disciplinovana i radi sve što je neophodno kako bi postala majka. 'Hladan tuš' dobila je u Skeli kada su joj rekli da je ginekolog na odmoru, a da drugog nemaju i uputili je u DZ Krnjača. Šta će? Krenula je tamo", ispričala je svekrva ove Beograđanke za "Alo!".

Prema njenim rečima, žena je i tamo zatekla istu situaciju - ginekolog je na odmoru.

"Nije znala šta da radi, pozvala je centralni DZ Palilula u Knez Danilovoj i objasnila im svoju situaciju, a oni su joj rekli da ne dolazi jer je kod njihovog ginekologa neopisiva gužva. Snaja je bila očajna. Potom su joj u Krnjači rekli da ode u Borču, jer tamo ginekolog radi. I kod njih je bila gužva. Jedva je sestru ubedila da je pusti u ordinaciju kako bi joj lekar protumačio rezultate. Ginekolog je pogledao i rekao da su rezultati stari, da mora sve ponovo da radi. Tražila je uput, ali nije hteo da joj da i rekao da ode kod privatnika".

"Mi nemamo novac za to. Zato moja snaja čeka red u svakoj državnoj zdravstvenoj ustanovi jer je uporna da postane majka. Samo mi nije jasno kako je moguće da za više od 100.000 stanovnika, koliko ih broji ovaj deo Palilule, bude dostupan samo jedan ginekolog?", pita se žena.

Dr Aleksandar Stojanović koji je na dužnosti direktora DZ Palilula tek 15 dana, pozvao je ovu pacijentkinju, ali i ostale koje imaju slično iskustvo, da se njemu lično jave, jer niko nema pravo da ih vrati s pregleda.

"Bivša direktorka mi je ostavila takvo stanje, da su ginekolozi morali da iskoriste odmore do 30. juna. Obezbedio sam dva ginekologa u Knez Danilovoj i na Karaburmi, a rade i u Krnjači i Borči. Tog lekara koji šalje pacijentkinje kod privatnika neka mi obavezno prijave, kako bih ga sankcionisao", rekao je dr Stojanović za taj list.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.