Evo zašto je ekran kom je pukao ekran loš po naše zdravlje

Izvor: Vesti-online.com, 21.Jan.2017, 02:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo zašto je ekran kom je pukao ekran loš po naše zdravlje

Jedna od najgorih stvari koje vlasnike telefona može da zadesi jeste lomljenje ekrana, ali malo ko zna da ako nastavimo da ga koristimo kako bismo izbegli skupu popravku, napukli ekran može ozbiljno da ugrozi naše zdravlje.

Iako nije definitivno dokazano, mnogi stručnjaci smatraju da korišćenjem slomljenog ekrana sebe izlažemo radijaciji.

Ali to nije sve, naprsli ekran može da izazove i ozbiljne povrede, posekotine na prstu mogu da dovedu do infekcije, čak iako >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << vam se čini da je pukotina velika i nalazi se na jednom delu ekrana, i dalje postoje delići stakla koji vire i mogli bi da vas povrede.

To isto staklo može da vam ispadne u džepu i ubode prilikom savijanja.

Naprsli ekran može da dovede i do ozbiljnog napora očiju jer je mnogo teže čitati mejlove i poruke kroz polomljeno staklo.

Zato je najbolje zameniti staklo ekrana telefona ako ono pukne jer je važnije sačuvati zdravlje, nego novac.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.